„Muzyka w kuchni” – ekologiczno-muzyczne spotkanie
29 października do pałacowych czterolatków z Akademii Edukacji Przedszkolaka, przybyła smoczyca Fasola, by udowodnić dzieciom, że muzykę możemy odnaleźć nawet w kuchni. Piszcząca marchewka, złocisty saksofon, grająca dynia i soczyste dźwięki ogórka! A wszystko przyprawione szczyptą humoru i garścią dobrej zabawy! Przedszkolakom spodobała się pełna dźwięków i witamin kuchnia profesora Ekosława Dźwiękowskiego oraz jego pomocnika, rolnika Czesława! Teraz już wiemy czym żywią się smoki, jak z marchewki i ogórka zrobić instrument i jak stworzyć warzywną orkiestrę.
Spektakl „Muzyka w kuchni” rozpoczął cykl ekologiczno-muzycznych przedstawień w AEP. W listopadzie kolejne spotkanie!
tekst i zdjęcia: Monika Wilczyńska
You must be logged in to post a comment.