Jak ważne jest zdrowe odżywianie i czym różni się mąka biała od razowej – tego dowiedzieli się uczestnicy w trakcie warsztatów piekarniczych „Grahamkowe bułkowanie”. Wprowadzeniem była prezentacja na temat produkcji pieczywa i jego historii. Potem odbyło się wspólne pieczenie. Uczestnicy podzieleni na grupy mieszali produkty, ugniatali i wyrabiali ciasto, z którego formowali małe bułeczki. Kiedy bułki piekły się w piecu, rozmawialiśmy na temat piramidy żywności. Okazało się, że dzieci świetnie wiedzą jakich produktów powinno być najwięcej w ich diecie. Do domu wszyscy zabrali własnoręcznie upieczone bułki wraz z przepisem. Przed wyjściem, pani Ewa, prowadząca warsztaty mianowała każdego uczestnika GRAHAMKOWYM PIEKARZEM. Teraz każdy może w swoim domu, wspólnie z rodzicami upiec zdrowe i smaczne bułeczki!